Renoveringen av 56:an…

..som är mitt senaste projekt har börjat. När hon kom hem till Sverige på försommaren 1990 såg hon ut så här.

Fyndskicket 1990

Hon skall få en ny botten, delvis nytt däck och återställas till nyskick med genomgången modern kraftkälla, nytt krom, renoverade instrument samt en ny upphottad inredning om ingen köper henne innan vi kommer till inredningen och vill återställa till orginal.

Det är en Chris Craft Capri 19 fotare av 1956 års modell. Denna båt har jag tagit in till Sverige 1990 tillsammans med 21 fotaren som är återställd från mönsterbåt till nyskick. 19 fotaren gick två säsonger i början på 90-talet. Botten fick vi svälla upp någon vecka för att få den att flyta men sedan blev det hyggligt tätt. Botten var redan då ganska trött. Efter att ha legat på land sedan 1992 tog jag tag i den och nu skall hon få en helt ny botten epoxilimmad upp till vattenlinjen.

Botten är riven och det var dags eftersom det var orginalbotten. Hon får nya bottenstockar med knäförstärkningar mot spanten. Den lilla V8:an har både större vrid och fler hästkrafter än den ursprungliga Hercules KLC-motorn på 120 hp. Denna årsmodellen hade invändig mahogny garnering med förvaringsfack på sidorna.

Alla båtarna Du ser på bilderna är till salu eftersom jag inte kan åka i mer än en åt gången – som en klok kvinna sa vid något tillfälle. Inga av mina renoveringar är snikrenoveringar eller halvarsel jobb och allt finns dokumenterat i bilder. Jag är inte beroende av att sälja något, men det kan ju vara trevligt om någon entusiast som förstår värdet kan få glädje av en av mina kulturskatter.

Renoveringarna har ägt rum hos proffesionella träbåtsbyggare och 19 fotaren ligger nu hos en firma som hållit på med träbåtar sedan 1918. Det är idag fjärde generationen som driver företaget och här kan man träbåtar. Båtarna är i nyskick eller bättre och med lite TLC varje år är värdet bestående och uppåtgående.

Allt på dessa sidor är köpbart men inget är billigt. Det ligger många tusen timmars arbete i varje båt.

Resan har just börjat. 19 fotarens renovering kan Du följa här och de andra renoveringarna kommer jag också att lägga ut !!